‘Dus jij bent Virtual Assistent en je hebt dyslexie?’ Ja dat klopt. Elke VA heeft haar eigen kwaliteiten. Die van mij zijn o.a: beeldend denken, creatief inzicht, op zoek naar andere bewoordingen en benaderingen, visueel ingesteld, begrijpend lezen, inlevend en ruimdenkend. Voor deze werkzaamheden hoef ik niet goed te kunnen spellen. De content krijg ik immers aangeleverd in woord of op schrift. Ik heb dyslexie dus vind ikzelf dat ik niet kan schrijven. Vind ik dat echt of vind ik dit vooral omdat me al jaren vertelt wordt dat ik fouten maak in mijn teksten. Geen idee of woorden wel of niet aan elkaar horen enz. De laatste tijd zoek ik steeds weer mijn grenzen op (zie mijn inspiratie post op Facebook over dit onderwerp). Zo ook nu met deze blog. Dat komt voornamelijk omdat er nu ineens ook mensen om mij heen zijn, die mijn kwaliteiten zien en waarderen. Mensen die genieten van mijn manier van schrijven en blijkbaar de hik-ups voor lief nemen. Deze blog waarvan ik voorspelde dat die nooit zou komen, want ik ben geen blogger, is er dan nu toch wel. Oordeel zelf maar. Ik ben trots. Dyslexie heb ik cadeau gekregen, ik heb er niks voor hoeven doen. Wel doe ik er zo veel mogelijk aan doen om het te omzeilen of te verbloemen. Eindigt een woord op een d of een t, zit er een ij of ei in en heb ik geen idee hoe ik het schrijf ook al ik de ezelbruggetjes heb toegepast, dan bouw ik de zin gewoon om of gebruik ik een ander woord. Dit heb ik mezelf aangeleerd om mijn kink in de kabel niet op te laten vallen. Wat blijkt? Men vindt mijn woordgebruik leuk omdat ik soms andere woorden gebruik dan gebruikelijk. Een kenmerk van mijn dyslexie draagt bij aan mijn unieke taalgebruik. Maak ik geen spellingsfouten meer? Jawel hoor, meer dan mijn best kan ik niet doen. Zolang je je minder sterken kanten maar erkent. Recent raakte ik in gesprek met iemand van Dyslexie test & tips. Het was duidelijk dat we een overeenkomstige belangstelling hadden, ondanks dat de belangstelling vanaf twee kanten afkomstig was. Zij vertelde me dat mensen met dyslexie heel erg beeldend denken en visueel ingesteld zijn en vaak creatief. Voor mij was dit alsof er ineens allemaal puzzelstukjes op zijn plek vielen. Recent heb ik het maken van animaties ontdekt. Als iets van belang is bij het maken van een animatie, is het wel om woorden uit te drukken in beeld. Ook heb ik Canva ontdekt. Wat een walhalla voor mij. Ik kan me uitleven met kleur samenstellingen, beelden die bij elkaar kloppen en in evenwicht zijn, een verhaal versterken met beeld. Wederom draagt een kenmerk van mijn dyslexie bij aan mijn unieke visuele inzicht en beeldend vermogen. Lezen gaat bij mij wat langzamer en tegelijk ligt daar mijn kracht. Juist doordat ik de tijd neem om daadwerkelijk te lezen wat er staat en het voor mij ook belangrijk is dat ik snap wat ik lees, kan ik op dat vlak een stuk tekst perfect redigeren. Ik wijs de schrijver erop dat de tekst begrijpend moet zijn voor de doelgroep. Vakjargon haal ik er zo uit. Ik laat je liefdevol- kritisch in de spiegel kijken. Speelt ook mee dat ik goed kan inleven in de doelgroep. Daarnaast valt mij eerder op of er ook daadwerkelijk staat wat er bedoelt wordt of dat het uit de tekst wel op te maken is wat de schrijver wilt vertellen. Als je zelf het stuk hebt geschreven of scannend een stuk tekst leest, snap je vaak wel wat de schrijver wilt vertellen. De vraag is alleen of het er ook letterlijk staat. Ik pik dat soort zaken op uit een tekst van een ander. Een kenmerk van dyslexie blijkt mijn kwaliteit. Een tekst hoef je mij niet te laten controleren op spelling, dat is nu wel duidelijk. Maar als je slim bent, maak je gebruik van iemand zijn kwaliteiten. In mijn geval blijkt dat dus beeldend te zijn zoals al eerder aangegeven. Zelfs in het controleren van een tekst blijkt dit bij de opmaak van een artikel wel weer goed van pas te komen. Regelafstanden, ander lettertype, tab inspringing en dergelijke vallen mij wel op. Wederom blijkt een kenmerk van mijn dyslexie een kwaliteit van me te zijn. Ik denk doordat ik mezelf van jongs af aan, onbewust, heb aangeleerd om het steeds net even anders te doen, om verder te kijken naar mogelijkheden hoe iets anders benaderd kan worden met hetzelfde resultaat, dat ik dit nu van nature doe. Dit is wie ik ben, hoe ik denk, hoe ik een andere kijk op dingen heb, hoe ik dingen anders benader, hoe ik creatief zaken aanvlieg. Ik denk beeldend, ik zie of hoor dingen/ handelingen en neem het direct in me op. Geef me de tijd, heus niet lang, om alle verbindingen te kunnen maken, actie-reactie te zien, je de juiste vragen te stellen en ik geef het aan je door. Dat is mijn unieke kracht. Ik heb dyslexie en kijk eens wat de kenmerken van dyslexie mij gebracht hebben? Door zelfstandig ondernemer te zijn, ben ik in staat om me te focussen op mijn krachten en ondernemers daarmee te begeleiden. Ik heb een unieke denkwijze en creatieve inzichten, doorzettingsvermogen en de kwaliteit om sterke visuals te maken en taal om te zetten in beeld met behulp van animaties. Ik zeg; ‘Dankjewel dat ik dit inzicht heb mogen krijgen en ik hoop hiermee andere te inspireren, want dat is wat ik doe.’

Ontvang de GRATIS training
‘Plan de Campagne’

Wil je meer weten over creatieve oplossingen voor je lancering? Vul je naam en mailadres in en je ontvangt direct de gratis training.

Je inschrijving is gelukt, leuk dat eh