Blijf trouw aan je gevoel.
Ken jij die uitdaging? Ik wel!

 

De online wereld is zo groot en iedereen heeft wel een mening. Online kom je met veel meer mensen, en dus met veel meningen, in contact. Blijf dan maar eens in je kracht staan en bij je eigen mening of standpunt. Dit ervaar ik nu als een uitdaging als startende ondernemer. Want laten we wel wezen; wat een onzekere tijd is dit zeg. Of mag ik dit niet hardop zeggen? Dan kun je beter stoppen met verder lezen, want ik ga hier met mijn billen bloot.

Ik ben in oktober 2017 begonnen als Virtual Assistant met werkzaamheden die ik al kon, omdat ik die al jaren deed in loondienst; agenda en mail beheer en alle andere office werkzaamheden. Ik had de luxe te mogen genieten van een vliegende start. Dan ontstaat het moment dat je wilt groeien in je werkzaamheden, in je ervaringen en als persoon. Er start er een bijzondere zoektocht. Inmiddels is het voor mij steeds duidelijker welke kant ik op wil en hoe mijn dienstenpakket er uit ziet. Is het nu af? Ben ik klaar? Nee zeker niet. Dat is zo mooi van ontwikkeling en groei; als je het ene doel bereikt hebt, meldt zich de volgende alweer aan. Maar ik wijk af, merk ik.

Doordat ik mee deed aan een prachtige business programma, kwam ik in contact met veel ondernemers. Ik luisterde heel veel naar hun waar ze tegen aan liepen. Dit was voor mij als Virtual Assistant de grootste toegevoegde waarde. Naast de techniek, ontdekte ik dat veel ondernemers moeite hadden met de vertaling van hun product of dienst. Dat ze de meest fantastische concepten op de plank hebben liggen, maar niet weten waar en hoe te beginnen. Dat ze de vertaalslag moeilijk vinden om te maken. Dat ze niet weten hoe het de wereld in kunnen zetten. Dat ze niet alle middelen kennen. Dat ze creatieve mogelijkheden niet zien of niet weten hoe ze visuals of animaties kunnen maken en inzetten. Zo is mijn programma Plan de Campagne ontstaan, want ik heb die kennis wel in huis en de creatieve denkwijze. Inmiddels weet ik dat Plan de Campagne, de Lancering, mede dankzij mijn verdieping in online ondernemen, door zelf deel te nemen aan business coach programma’s, mijn toegevoegde waarde is als VA. Helemaal in combinatie met mijn creatieve inlevende geest.

En toen……

Toen had ik voor ogen dat ik mijn eerste 3-daagse ging geven. Ik was me ervan bewust dat ik pas net een paar maanden actief was en nog niet veel volgers had. Hoe ga ik dus nu al een nieuw product onder de mensen brengen. Ik wilde mezelf wel een uitdagend doel stellen, maar wel realistisch. Daar hou ik van. Ik wilde voor mijn eerste 3-daagse 50 deelnemers hebben. Dit voelde aan alle kanten als kloppend. De eerste keer dat ik dit hardop in een groep vertelde, viel het even stil. Aan die stilte heb ik toen zelf een oordeel gehangen; “Ohw, dit vinden ze vast te weinig”. Dus de eerst volgende keer dat ik op Facebook kenbaar maakte dat ik een 3-daagse ging houden, paste ik het aantal aan. Wat een weerstand voelde ik bij het opschrijven van die aantallen, maar ja, ben ik nou een ondernemers of niet! Het gezegde ‘je trekt aan waar je aandacht naar uitgaat’ dreunde ook steeds maar in mijn hoofd. Dus wat nou als ik veel meer mensen kon bereiken dan die 50? Dan is het toch zonde dat ik mezelf zo klein hou, toch? Wat een onzekerheid ping-pong, ping-pong.

Daarna sprak ik iemand die een theorie voor me had. Van het totaal aantal inschrijvers, doet ongeveer de helft mee in de Facebook-groep en daar dan weer een klein deel van, doet actief mee. De paniek kwam knetterhard bij me binnen; ‘Wat moest ik nu?’ Ik heb dus weer de aantallen omhoog gegooid ondanks dat dit mega ver van mijn bed show was. Het was een getal waar ik helemaal niks meer mee had. Het lag te ver buiten mijn bereik.

Eind van het verhaal ben ik begonnen met 50 inschrijvers waarvan er 47 deelnamen in de Facebookgroep en er, vind ik, een heel aantal actief deelnamen. Ik had mijn oorspronkelijke doel gewoon gehaald en wat voelde het waanzinnig goed. Ik was onwijs trots.

Moraal van het verhaal; Blijf trouw aan je gevoel. Geloof in wat je doet. Jij stelt je eigen doelen. Doelen die op dat moment bij jou passen. Ondernemers die al langer meelopen en al meer volgers hebben, kunnen realistisch gezien een hoger doel stellen. Die dagen zichzelf uit op het niveau waarop zij op dat moment zitten. Blijf dus trouw aan jezelf. Vergelijk je niet met andere en zeker niet met andere (ondernemers) die al langer bezig zijn. Dat is gewoon niet reëel. Diep van binnen wist ik het blijkbaar maar al te goed wat bij me paste en goed voor me was. Ik liet mezelf alleen overrompelen door andere. Alleen realiseerde ik me toen nog niet wat ik nu weet en dat is dat iedereen handelt naar zijn eigen vermogen. Over een jaar, komt het getal 50 echt niet meer bij me als passend aantal deelnemers . Dat stadium ben ik dan voorbij. Wel zal ik dankbaar terugkijken naar mijn eerste 50 deelnemers, want ze blijven altijd mijn eerste deelnemers van mijn eerste 3-daagse.

Wil je meer weten over Plan de Campagne, de Lancering? Ik heb de 3-daagse omgebouwd naar een GRATIS training ter kennismaking. Via deze link kun je je inschrijven.

Ontvang de GRATIS training
‘Plan de Campagne’

Wil je meer weten over creatieve oplossingen voor je lancering? Vul je naam en mailadres in en je ontvangt direct de gratis training.

Je inschrijving is gelukt, leuk dat eh